IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отново на училище: Джил Байдън най-накрая се завърна в класната стая

10 септември 2021 10 30

Тя преподава лице в лице за първи път след влизането си в Белия дом

Снимка: Getty Images

Първата дама на САЩ – Джил Байдън, вече официално е г-жа Байдън в учителската стая.

70-годишната съпруга на президента Джо Байдън най-накрая стартира академична година, в която ще може да преподава лице в лице след началото на пандемията и след влизането си в Белия дом. Тя се завърна в кампуса на обществения колеж в Северна Вирджиния, където работи от 2009 година, преподавайки литература и писане.

Байдън се превърна в първата първа дама на САЩ, която продължи кариерата си след влизането в Белия дом. Пандемията от коронавирус обаче я принуди да преподава дистанционно в продължение на почти две години. Сега, когато ваксинацията в страната набира все по-голяма сила и процентът на ваксинирани се повишава, нещата се завръщат към нормалното си състояние.

Въпреки че е пряко свързана с политиката на САЩ, Джил Байдън не смесва личния с професионалния си живот. В класната стая тя е позната като д-р Б и държи политическите въпроси далеч от учениците си. Тя е споделяла, че голяма част от децата не са знаели, че е омъжена за Джо Байдън, който 8 години беше вицепрезидент на Барак Обама.

Тази есен д-р Байдън ще преподава във вторник и четвъртък и ще продължи с пътуванията си в останалите дни. Според New York Times, часовете ще бъдат смесени между физически и онлайн. Мерките, които трябва да се спазват в класната стая, са носенето на маски независимо дали човекът е ваксиниран, или не. Д-р Байдън беше една от първите, които получиха ваксина срещу коронавирус, но продължава да носи предпазна маска.

През годините първата дама е говорила открито за любовта си към преподаването и това, че не би се отказала от професията си. „Искам да правя това, което обичам. Знам, че ако се откажа от това, ще бъда засмукана от живота на Джо“, споделя тя пред списание People. По време на президентската кампания на съпруга си, Джил обеща, че ще продължи да преподава дори и след спечелването на изборите.

„Ако стигнем до Белия дом, аз ще продължа да преподавам. Важно е и искам хората да оценяват учителите и да знаят с какво допринасят те за света“, каза Джил през ноември миналата година. Когато официално стана първа дама на САЩ, тя заяви, че учителството е нейната страст и няма да се откаже от нея.

„Аз съм учителка по литература, не първа дама. Опитвам се да разделям нещата, както го правех, когато бях втора дама. Оценявам ентусиазма ви, но искам учениците ми да ме виждат като учителка по литература. Въобще не говоря за Белия дом в моите класове. Благодаря, че оценявате учителската ми идентичност“, написа тя в писмо, което изпрати до колегите си в университета.

Д-р Байдън, която преподава от десетилетия, сподели пред Good Housekeeping какво я е вдъхновило да започне подобна професия. „В колежа започнах да работя с други студенти, които имаха трудности с четенето. Винаги съм обичала да чета и исках да им помогна да намерят същата радост, която аз намирам в книгите. Точно тогава разбрах какво искам да правя с живота си“.

Според нея, най-възнаграждаващото нещо от работата ѝ е да гледа как учениците ѝ намират своята увереност и очите им започват да блестят, когато нещата започват да си идват по местата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари